درخشش مخترعان ایرانی در پنجاهمین دوره نمایشگاه بین المللی اختراعات سوئیس 2025

  • خانه / Case Study / درخشش مخترعان ایرانی…

درخشش مخترعان ایرانی در نمایشگاه اختراعات سوئیس 2025

پنجاهمین دوره نمایشگاه بین المللی اختراعات کشور سوییس با حضور و درخشش مخترعان ایرانی به کار خود پایان داد

جشن نوآوری در پنجاهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اختراعات ژنو

نقطه عطفی در تقویم جهانی نوآوری

پنجاهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اختراعات ژنو، از تاریخ ۹ تا ۱۳ آوریل ۲۰۲۵ (۲۱ تا ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) در مرکز نمایشگاهی پالکسپو، به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهانی حوزه نوآوری و اختراع، برگزار شد. این دوره با ثبت رکوردی بی‌سابقه، میزبان ۱۰۴۳ اختراع از ۴۲ کشور و منطقه جهان و بیش از ۲۸ هزار بازدیدکننده بود و بار دیگر ژنو را به عنوان سکوی ممتاز بین‌المللی در عرصه نوآوری تثبیت کرد.

حضور پایون سوئیس و برنامه‌های علمی-آموزشی متنوع برای خانواده‌ها با مشارکت نهادهایی همچون CERN، دانشگاه ژنو و مؤسسه EPFL، فضای نمایشگاه را پویاتر از همیشه ساخت. همچنین، سازمان فضایی اروپا (ESA) به عنوان میهمان افتخاری با ارائه سخنرانی‌ها و نمایشگاه‌هایی الهام‌بخش، از جمله سخنرانی خاص فضانورد سرشناس «ژان-فرانسوا کلرووآ»، نقش فناوری‌های فضامحور در زندگی روزمره را برجسته ساخت.

حضور پررنگ مخترعان جمهوری اسلامی ایران

درخشش جمهوری اسلامی ایران در این رویداد بین‌المللی، جلوه‌ای ویژه داشت. تیم مخترعان ایرانی با ارائه ۳۵ اختراع و نوآوری در این دوره شرکت فعال داشتند و موفق به کسب جوایز ویژه و مدال‌های طلا، نقره و برنز نمایشگاه شدند؛ افتخاری که نشان از ظرفیت‌های علمی، فنی و خلاقیت بی‌نظیر جوانان ایرانی دارد.

در حاشیه این حضور، «علی بحرینی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل در ژنو با هیأت مخترعان ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرد. این دیدار در محل اقامت سفیر ایران در ژنو و با حضور جمعی از مسئولان علمی و فناوری کشور برگزار شد. در ابتدای این نشست، بحرینی با تحسین نوآوری‌های جوانان ایرانی، حضور گسترده هیأت ایرانی را مایه مباهات دانست و بر ضرورت حمایت هدفمند از استعدادهای علمی تأکید کرد.

بر اساس گزارش نمایندگی دائم ایران در ژنو، این برنامه با حضور مقامات عالی‌رتبه‌ای چون مهدی الیاسی (معاون علم، فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری)، محسن صدر (معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات)، و احمد حیدری (معاون حقوقی و امور مجلس سازمان صداوسیما) برگزار شد. این مقامات به منظور مشارکت در نشست‌های تخصصی نهادهای بین‌المللی نظیر کمیسیون علم و فناوری برای توسعه سازمان ملل و کمیته کپی‌رایت وایپو به ژنو سفر کرده بودند.

در ادامه این نشست، مخترعان ضمن معرفی طرح‌ها و دستاوردهای خود، چالش‌ها و دغدغه‌های مسیر نوآوری را مطرح کردند. حاضران نیز با اعلام حمایت از پیگیری مطالبات، راهکارهایی برای توسعه کاربردی اختراعات و بهره‌برداری مؤثر از ظرفیت‌های علمی ارائه نمودند.

نقش فعال IFIA و همکاری‌های بین‌المللی

فدراسیون بین‌المللی مخترعان (IFIA) نیز در این دوره حضوری پررنگ و مؤثر داشت. این سازمان جهانی با برگزاری جلسات متعدد با رؤسای انجمن‌ها و موسسات نوآوری و اختراعات از کشورهای عضو، بر مأموریت خود در تقویت همکاری‌های فراملی، تبادل دانش و توانمندسازی شبکه مخترعان جهانی تأکید کرد.

غرفه IFIA به عنوان یکی از مراکز گفت‌وگوی تخصصی، محل گردهمایی مخترعان از قاره‌های مختلف بود که چالش‌ها و فرصت‌های تجاری‌سازی اختراعات خود را به بحث گذاشتند.

جمع‌بندی: شکوه نوآوری در ژنو

پنجاهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اختراعات ژنو، نه‌تنها نمایشگاهی از خلاقیت و نوآوری، بلکه تجلی همکاری‌های بین‌المللی و مدیریت حرفه‌ای یک رویداد بزرگ جهانی بود. تلاش‌های ارزشمند کمیته برگزاری و حمایت مؤثر مرکز نمایشگاهی پالکسپو، این دوره را به یکی از ماندگارترین دوره‌های نمایشگاه تبدیل کرد.

موفقیت این نمایشگاه، نشانه‌ای روشن از پویایی جریان جهانی نوآوری و چشم‌انداز روشن آن برای آینده‌ای خلاقانه‌تر و انسانی‌تر است.

جهت بازدید از گالری تصاویر این رویداد “کلیک کنید”