• خانه / Case Study / گامی در مسیر…

گامی در مسیر ساخت دستگاه تصفیه هوا برای حذف کرونا

مخترعان با استفاده از کاتالیست‌های حاوی نانوذرات، دستگاه تصفیه هوایی ساخته اند که می‌تواند عوامل بیماری‌زا نظیر باکتری را از محیط حذف کند، عملکرد این دستگاه برای حذف ویروس کرونا از محیط در حال بررسی است.

شیوع ویروس کرونا باعث شده تا مخترعان دانشگاه فلوریدای جنوبی آمریکا سرعت آزمایش‌ها را روی فناوری جدید خود افزایش دهند، با انتشار گزارش‌هایی از عفونت کرونا در سراسر جهان، تعداد مرگ‌ومیرها به‌طور ناگهانی افزایش یافت، این در حالی است که دانشمندان امیدوارند که با تولید واکسن بتوانند گسترش این بیماری را متوقف کنند، در حال حاضر، محققان در سراسر جهان به دنبال روش‌هایی به‌منظور کاهش سرعت سرایت این ویروس هستند.

هر چند گزارش‌های متعددی درباره قریب‌الوقوع بودن ساخت واکسن کرونا منتشر می‌شود اما جدول زمانی انجام آزمایش‌های بالینی و تولید انبوه این نوع داروها و واکسن‌ها بدان معنا است که واکسن کرونا تا سال ۲۰۲۱ عرضه نخواهد شد.

در حالی که دنیا در انتظار واکسن کرونا است، دکتر یوگی گوسوامی از مرکز تحقیقات انرژی پاک در دانشگاه فلوریدای جنوبی از جمله مبتکرانی است که به دنبال راه‌حل‌هایی برای مقابله با این مشکل جهانی است.

دستگاه تصفیه هوای گوسوامی که به Molekule شهرت دارد، می‌تواند به زدایش ذرات آلاینده از هوا کمک کند، این سامانه تصفیه هوا به دلیل استفاده از نانوذرات می‌تواند ذرات میکروسکوپی موجود در هوا نظیر باکتری، هاگ و حتی ویروس را تجزیه کند، این دستگاه از نظر مجله تایمز از جمله ۲۵ اختراع برتر سال ۲۰۱۷ شناخته شده است که درصورت موفقیت‌آمیز بودن نتایج این دستگاه بر روی ویروس کرونا، می‌توان از آن در محیط‌های بیمارستانی استفاده کرد.

این دستگاه تصفیه هوا قرار است به زودی توسط یک سازمان بی‌طرف برای تصفیه ویروس کرونا از هوا مورداستفاده قرار گیرد، در صورتی که عملکرد این دستگاه موفقیت‌آمیز ارزیابی شود، از آن می‌توان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در سراسر جهان استفاده کرد.

در این دستگاه از اکسیداسیون فتوالکتروشیمیایی استفاده شده است، فرآیندی که در آن پرتو فرابنفش برای فعال کردن یک کاتالیست پوشیده شده از نانوذرات به کار می‌رود، این نانوذرات با ایجاد رادیکال آزاد در محیط موجب اکسید کردن ذرات آلاینده می‌شوند.

پژوهشگران این پروژه، پیشتر از این دستگاه برای حذف انواع مختلفی از مولکول‌های آلی و میکرواورگانیسم‌ها استفاده کرده‌اند؛ بنابراین، امیدوارند که این فناوری بتواند برای حذف ویروس کرونا نیز به کار رود.

 

منبع: ایرنا